De exclusieve locatie van Party Select is het historische pand Kuyl’s Fundatie in Rotterdam-Kralingen. Een locatie met geschiedenis waar de originele elementen en sfeer zijn behouden

Onze locatie heeft drie ruimtes binnen en een achterbordes met tuin. Kijk op onze foto pagina voor een impressie.

Wij hebben een gratis wifi verbinding op onze locatie. 

 

De salon met bar voor feesten, partijen en huwelijksvoltrekkingen

 

De grote hal die de twee bovenstaande ruimtes met elkaar verbind voor ontvangst en recepties.

 

Het bordes en de achtertuin. Een prachtige plek als het weer het toe laat.

Klik op de kaart hieronder om deze te vergroten en onze indeling te bekijken.

Historie

 

MEDION DIGITAL CAMERAAnthonetta Kuyl heeft op 17 december 1812 bij testament haar hele vermogen gebruikt voor het oprichten van een Fundatie, die als doel zou hebben de bouw en financiering van een Hofje op haar landgoed aan de Schie. Er zouden 16 weduwen of vrijsters gaan wonen. Voor de deftige stand was het Hofje niet bestemd. Naast vrije inwoning, en kosteloze hulp van dokter kregen de inwoonsters een uitkering.

Het bestuur werd overgelaten aan 4 Regenten, die vergaderden in het fraaie hoofdgebouw. De jaaradministratie diende te worden goedgekeurd door de President van het Keizerlijk Gerechtshof.
Sinds de vestiging van het Koninkrijk der Nederlanden wordt deze taak tot op heden, waargenomen door de President van de Hoge Raad.

Tot 1940 leidde het Hofje een bloeiend en – zoals bij hofjes past – rustig bestaan.
In 1972 werd Kuyl’s Fundatie, dat door oorlogsgeweld en schade aan de fundering in zeer slechte staat was, van de Schiekade steen voor steen ‘verhuisd’ naar het landgoed Vredenoord in Kralingen.